Защита на лични данни

Защита на лични данни

Настоящият документ установява правилата, които „Дидро Дизайн“ ЕООД, ЕИК 200259898, със седалище и адрес на управление гр. Пловдив 4000, ул. „Борба“ № 7,  прилага спрямо ползвателите на уеб сайт www.didro.eu.

Политика за лични данни

Чл. 1. (1) „Дидро Дизайн“ ЕООД събира и обработва личните данни на ползвателите на уебсайта на основание чл. 4, ал. 1, т. 2 и т. 3 от Закона за защита на личните данни и по-конкретно въз основа на следното:

Изрично получено съгласие на ползвателя;

Обработването е необходимо за изпълнение на задължения по договор, по който физическото лице, за което се отнасят данните, е страна, както и за действия, предхождащи сключването на договор и предприети по негово искане.

(2) С приемане на общите условия за ползване на услугите, предоставяни от „Дидро Дизайн“ ЕООД, Ползвателите изрично се съгласяват, че „Дидро Дизайн“ ЕООД има право да обработва личните им данни, предоставени за целите на изпълнението на услугите.

(3) Считано от 28.05.2018 г., което е началната дата на прилагане на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на личните данни), съгласието за обработка на личните данни се взема от Ползвателя изрично, в писмен вид и за всеки конкретен случай.

Чл. 2. (1) „Дидро Дизайн“ ЕООД събира и обработва личните данни, предоставени от Ползвателите за целите на предоставяне на Услугите, включително за следните цели:

счетоводни цели;

статистически цели;

защита на информационната сигурност;

обезпечаване на предоставяне на съответната услуга;

разрешаване на спорове между Ползвателите и трети лица;

(2) „Дидро Дизайн“ ЕООД следва следните принципи при обработката на личните данни на Ползвателите.

законност и добросъвестност;

точна определеност на целите на обработката;

съотносимост с целите на обработката;

точност и актуалност

съгласие на Ползвателите за обработка на данните.

Чл. 3. (1) „Дидро Дизайн“ ЕООД не събира и не обработва лични данни, а Ползвателите не предоставят лични данни, които:

разкриват расов или етнически произход;

разкриват политически, религиозни или философски убеждения, членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;

се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном.

(2) Ал. 1 не се прилага в случаите по чл. 5, ал. 2 от Закона за защита на личните данни.

Чл. 4. (1) При събирането и обработването на личните данни на Ползвателите, „Дидро Дизайн“ ЕООД осигурява достатъчна степен на защита съобразно развитието на информационните технологии срещу случайно или незаконно унищожаване, или от случайна загуба, от неправомерен достъп, изменение или разпространение, както и от други незаконни форми на обработване.

(2) Ползвателите се задължават да полагат дължимата грижа за съхраняване и защита на личните данни при предоставянето им на „Дидро Дизайн“ ЕООД.

(3) Ползвателите се задължават да поддържат актуални личните данни, които предоставят на „Дидро Дизайн“ ЕООД.

Чл. 5. В случаите, в които личните данни са получени от Ползвателя, за когото се отнасят, „Дидро Дизайн“ ЕООД има право да му предоставя, след предварителна преценка за необходимостта от предоставянето с цел гарантиране на справедливо обработване на данните по отношение на физическото лице, за всеки конкретен случай, следната информация:

получателите или категориите получатели, на които могат да бъдат разкрити данните;

данните за задължителния или доброволния характер на предоставяне на данните и последиците от отказ за предоставянето им;

информация за правото на достъп и правото на коригиране на събраните данни.

Чл. 6. „Дидро Дизайн“ ЕООД предоставя на Ползвателите достъп до личните данни, събрани в процеса на предоставяне и ползване на услугите.

Чл. 7. „Дидро Дизайн“ ЕООД предоставя на Комисията за защита на личните данни, достъп до водените от него регистри и не препятства контрола върху процеса по обработването.

Чл. 8. „Дидро Дизайн“ ЕООД предоставя на държавни органи лични данни на Ползвателите на услугите след изрично писмено нареждане и в предвидените от закона случаи и в обем, който не надвишава целите, за които са поискани.

Чл. 9. След постигане на целите на обработката на личните данни на Ползвателите, „Дидро Дизайн“ ЕООД унищожава данните или ги прехвърля на друг администратор на лични данни при спазване на изискванията на чл. 25, ал. 1 от Закона за защита на личните данни.

Чл. 10. (1) Ползвателите имат право на достъп до личните данни, които се отнасят за тях, като изпратят до „Дидро Дизайн“ ЕООД искане за предоставяне на достъп по електронен път.

(2) „Дидро Дизайн“ ЕООД предоставя достъп само до данните, отнасящи се за съответното физическо лице, което е изпратило искането за предоставяне на достъп.

Чл. 11. (1) Физическото лице, за което се отнасят данните има право по всяко време да изисква от „Дидро Дизайн“ ЕООД следното:

потвърждение за това, дали отнасящи се до него данни се обработват, информация за целите на това обработване, за категориите данни и за получателите или категориите получатели, на които данните се разкриват;

съобщение в разбираема форма, съдържащо личните данни на физическото лице, които се обработват, както и всяка налична информация за техния източник;

информация за логиката на всяко автоматизирано обработване на лични данни, отнасящи се до физическото лице.

(2) Физическото лице, чиито данни се обработват, има право да изисква действията по ал. 1 безплатно, най-много веднъж на всеки 12 месеца.

Чл. 12. Физическото лице, чиито данни се обработват от „Дидро Дизайн“ ЕООД има право по всяко време да поиска от „Дидро Дизайн“ ЕООД следното:

да заличи, коригира или блокира негови лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на Закона за защита на личните данни;

да уведоми третите лица, на които са били разкрити личните му данни, за всяко заличаване, коригиране или блокиране, извършено в съответствие с горното изречение, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия.

Чл. 13. (1) Исканията, отправени до „Дидро Дизайн“ ЕООД съгласно настоящата политика, трябва да съдържат най-малко следното:

име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;

описание на искането;

предпочитана форма за предоставяне на информацията;

подпис, дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция.

Чл. 14. (1) „Дидро Дизайн“ ЕООД се произнася по искането на физическото лице съгласно чл. 13, ал. 1 в срок до 14 работни дни от подаването му.

(2) Срокът по ал. 1 може да бъде удължен от „Дидро Дизайн“ ЕООД до 30 работни дни, когато обективно се изисква по-дълъг срок за събирането на всички искани данни и това сериозно затруднява дейността на „Дидро Дизайн“ ЕООД.

(3) „Дидро Дизайн“ ЕООД уведомява писмено физическото лице, отправило искането на удовлетворяването му или мотивирано отказва удовлетворяването на искането. Уведомлението се изпраща от „Дидро Дизайн“ ЕООД до физическото лице по пощата с обратна разписка или лично срещу подпис.

(4) Липсата на уведомление от страна на „Дидро Дизайн“ ЕООД до физическото лице по този член ще се смята за отказ.

Чл. 15. Физическото лице, за което се отнасят данните, има право на следното:

да възрази пред „Дидро Дизайн“ ЕООД срещу обработването на личните му данни при наличие на законово основание за това; когато възражението е основателно, личните данни на съответното физическо лице не могат повече да бъдат обработвани;

да възрази срещу обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг;

да бъде уведомено, преди личните му данни да бъдат разкрити за пръв път на трети лица или използвани от тяхно име за целите по т. 2, като му бъде предоставена възможност да възрази срещу такова разкриване или използване.

Чл. 16. (1) Физическото лице се съгласява, че „Дидро Дизайн“ ЕООД има право да съхранява информация или получава достъп до информация, съхранена в крайното устройство на получателя на услугите, които „Дидро Дизайн“ ЕООД предлага.

(2) „Дидро Дизайн“ ЕООД осигурява на получателя на услугата възможност по всяко време да получи информация за съхраняваните в крайното устройство данни. Съответното физическо лице упражнява това право чрез запитване по електронна поща до „Дидро Дизайн“ ЕООД и чрез легитимация чрез лична карта.

(3) В случай, че физическото лице не е възразило изрично срещу съхраняването на информация или получаването на достъп до информацията, съхранена в крайното устройство, „Дидро Дизайн“ ЕООД има право да извършва тези действия. Физическото лице може да отправи писмено възражение по електронна поща до „Дидро Дизайн“ ЕООД.

Надзорен орган:

Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2
тел.: 02/915 35 18, 02/915 35 15, 02/915 35 19, факс: 02/915 35 25
E-mail: kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

затвори
Започнете да пишете, за да видите продуктите, които търсите.

Количка

затвори
Scroll To Top
Ние използваме бисквитки, за да подобрим работата на нашия уебсайт. Разглеждайки този уебсайт, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“.