Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/didroeub/public_html/system/database/mysql.php on line 6
Последни статии

Последни статии

Rss
Написана от: lora Публикувана в: Преглеждания: 2689 Коментари: 0

Здравейте!

Ето и обещаната от мен статия, в която ще споделя с Вас моите наблюдения и знания , свързани с дрехите, с които обличате както тялото, така и духа си. Акцентът е  за тази част от женското царство, в което дамите съчетават в себе си царствена женственост и мъжката сила на съвременната „шефка”.

Общуването и работата ми с тези жени е изключителна, защото дрехите,които избират интуитивно,  на мен ясно ми говорят за овладения баланс. Тези дами в никакъв случай не жертват женствеността си в името на успеха.

Често напомням на продавач-консултантите в нашия бутик да избягват дежурния въпрос „Мога ли да Ви помогна с нещо?”. Отправен особено към героинята в тази статия, която ще Ви представя и чрез исторически личности, не би бил уместен , тъй като тя би отговорила: 

„АЗ НЕ СЪМ ПРИНЦЕСА! АЗ СЪМ КРАЛИЦА ПО ДЯВОЛИТЕ! ЩЕ СЕ СПРАВЯ С ТОВА! „

Разбира се, винаги ще има и принцеси , като в приказките -  нежни, мили романтични, чакащи своя принц или рицар в блестящи доспехи. Една истинска кралица обаче в днешно време би ги попитала:

„С ТЕЗИ СТЪКЛЕНИ ПАНТОФКИ ПО ПАВЕТА ХОДИ ЛИ СЕ?”

В английската история има две кралици - Елизабет I  и Виктория, от  личността, на които се заражда образът на Кралицата, или както днес я наричат „шефката”. Дали ще чака каляска или лимузина , тази жена привлича вниманието на околните. Тя има харизма и респект. Осъзнава отговорността си към хората , с които е в партньорство и с които работи. Има интелект и е независима. Решава кого да допусне до себе си . Зад мълчанието й и леката усмивка понякога се крие дълбочина.

Елизабет I  е законодателка освен на страната си, в продължение на 44 години, и на модата. През времето , наречено Елизабетинската епоха, в английския костюм е имало много чуждо влияние, но характерният стил на кралицата още от това време е излъчвал сдържаност, красота и изящност в съчетание със скъпоценни камъни. Елизабет е била жена със силни страсти , способна , както на неудържима ярост, така и на екстатична любов. Тя е себична и щедра, интуитивна и параноична, далновидна и суеверна – всичко до краен предел. Това са тъмните и светли страни, чиито сенки присъстват във всеки.  Ще опиша още няколко кралици , за да видите и усетите, че в модерния свят , в който живеем, моделите и действията имат корен в историята и вечността.

Кралица Виктория е пълна противоположност на Елизабет I  . Тя се  омъжва за принц Албърт. По времето на нейното управление Британската империя достига своя апогей. Тя е любяща и нежна към семейството и децата си. Дори титлата ”мама”, към която се обръщат всички за съвет и подкрепа, е способността на една кралица да ръководи както семейството си, така и ако се наложи, държавата си.

Моята любима кралица обаче е Рания ал-Ясин, настоящата кралица на Йордания , която е и първата в историята , която не е от  кралско потекло и не е с унаследена съдба. Тя е провъзгласена за кралица от своя съпруг и достойно носи тази титла. ”Така е , защото кралиците ги оценяват по делата, а не по произхода” , казва тя. Рания ал-Ясин е считана и за една от най-добре облечените жени в света. И докато една от най-важните думи ,описващи живота на жените кралици, е привилегия, според Рания думата е отговорност. Така е и според много от жените с този архетип , защото те чудесно осъзнават влиянието , което оказват над околните. Най-голямото предизвикателство е привилегията да бъде овладяна и да не се използва за лични цели. В природата на този тип жени обаче е заложено да упражняват власт над другите , понякога взискателни и контролиращи.Това са сенчестите страни на кралицата, които са ясно отразени във филмите със символичните костюми. Такива персонажи са изиграни от Чрлийз Терон в „Снежанка и ловецът” и  Анджелина Джоли като Злодеида в „Господарката на злото”. И при тези ярки образи се чудя защо да не са най-готини кралиците??? Те са силни, взимат решения, справят се със сто неща и едновременно с това поддържат безупречен външен вид - „Огледалце, огледалце” Джулия Робъртс. С всички тези отговорности това, което ще помогне да е в светлата страна на архетипа си и да изявява положителните си качества , кралицата се нуждае от кауза и сфера на влияние. Тя е публична личност и е нужно да вложи властта си в нещо значимо. Винаги е привлечена от нови творчески начинания, социални и благотворителни каузи. Страхът на този тип жена е да не изгуби позициите си, затова и често се манифистира с предмети, аксесоари или марки, които казват : „Вижте ме и не забравяйте коя съм аз!”. Овладявайки обаче този страх нещата автоматично се забелязват от „Богатството крещи” към „Луксът шепне”. Ще познаете истинските кралици по това, че нещата около тях просто се  случват, че просто Ви запознават с правилните хора и Ви дават позитивна обратна връзка. Те са щедри и карат другите да осъзнават своя потенциал . Това е висша форма на благородство.

Забелязала съм , че когато са в сянката си, кралиците предпочитат  тъмните тонове – черно , синьо, бордо. Формите и деколтетата са изострени или затворени с високи яки, пелерини и кожени ръкавици.Аз предпочитам кожата като акцент в дрехата, който символизира сила. Пелерината е един вид церемониална тога, а тъмните цветове асоциирам с нощта, когато идва времето на тайнството и забраненото. Когато обаче интензитетът на черното бъде приглушен с бялото се получава балансът между ИН и ЯН. Това е и облеклото , което избират най-често кралиците , когато се намират в равносие. По този начин се балансира енергията, защото дрехата може да промени изцяло състоянието и енергията Ви по невербален начин. В горната част до лицето е добре да се намира бялото , а долу черното. Сакото може да служи като щит в бизнес разговорите , особено ако са тежки и изтощителни.

Минимализмът е доминиращия стил, а белият цвят е водещ, като израз на духовенство и вътрешна сила. Този цвят не може да се носи от всеки…

Виж още
24 Jun / 2015

DIDRO.EU

Написана от: admin Публикувана в: Преглеждания: 246 Коментари: 0

Само на didro.eu можете да видите най-новите ни модели, вдъхновяващи фотосесии и пикантни новости около марката.

Виж още